Želite pomoći drugima?

Overseas Express u prošlogodišnjoj akciji 24anđeli
Overseas Express u prošlogodišnjoj akciji 24anđeli

Humanitarna akcija 24anđeli i ove godine uljepšava Božić. Pridružite nam se i ove godine i pomozite onima kojima to najviše treba!

Osim što ste možete udruzi Mali zmaj pomoći volonterskim radom, možete donirati stvari koje pomoći siromašnima i ovaj Božić.

Pratite s nama 7 priča koje će objaviti 24sata.hr, među kojima će biti i priča o samohranoj majci četvero djece, djevojci koja želi nastaviti školovanje, no za to nema dovoljno novaca.

Evo kako i vi možete pomoći...

Akcija 24anđeli ide dalje. Nakon što je prošlogodišnja akcija uspješno pomogla 10 obitelji, akcija se nastavlja, a Overseas Express se opet ponosno uključuje kao ponosni partner projekta!

Akcija će trajati od 4. do 25. prosinca, a nositelji akcije su humanitarna udruga Mali zmaj, kao i prošle godine, te udruga Anđeo bez krila pod medijskim vodstvom 24sata.hr. U akciju je uključen i Centar za obrazovanje Prekrižje u Zagrebu te će se skupljati pomoć i za njihove štićenike. 

24sata objavljuje sedam priča

24sata.hr koji je medijski pokrovitelj akcije objavit će sedam priča. Medu njima će biti priča o samohranoj majci četvero djece, djevojci koja želi nastaviti školovanje, ali za to nema novaca, opečenom dječaku koji živi s majkom i bratom u kuhinji bivšeg restorana. Objavit će se i priče djece u zagrebačkom Centru za odgoj i obrazovanje Prekrižje. U domu koji ima 80-ak štićenika žive i u školu idu djeca s intelektualnim poteškoćama. Neka od njih nemaju roditelje, a većina ih dolazi iz socijalno ugroženih obitelji. 

Ostale priče predložile su udruge Mali zmaj i Anđeo bez krila. Riječ je o obiteljima koje su njihovi štićenici i kao takvi provjereni od Centra za socijalnu skrb.  

Prikupljaju se stvari, a ne novac

Kao i prošle godine glavni cilj akcije neće biti prikupljanje novaca već konkretnih stvari poput hrane, građevinskog materijala, drva za ogrjev, igračaka za djecu itd. Na kraju svakog teksta objavit ćemo adresu udruge i broj telefona ili podatke Centra na Prekrižju ako je riječ o njihovim štićenicima na koji se možete javiti te dogovoriti dostavu stvari. Oni koji baš nikako drugačije ne mogu pomoći nego novcem neka se direktno jave udrugama ili u Centar Prekrižje. Donirati mogu građani, ali i tvrtke koje raspolažu tim dobrima za što će dobiti priznanicu Udruge ili Centra. Tvrtke koje pomognu bit će navedeni kao partneri akcije u specijalnoj podrubrici 24sata. 

Više o akciji pročitajte ovdje. Uključite se i vi!