Cjelokupna ponuda usluga za poslovne korisnike na jednom mjestu

Centralno skladište u Hrvatskom Leskovcu najsuvremenije je u ovom dijelu Europe
Centralno skladište u Hrvatskom Leskovcu najsuvremenije je u ovom dijelu Europe

Overseas Express i UPS u svojim kupcima nude dostavu paleta i paketa u Hrvatskoj i međunarodnu dostavu ekspresnih paketnih pošiljaka u preko 200 zemalja svijeta i dostavu cestovnim putem u međunarodnom prometu. Ponuda dodatnih usluga za ekspresne paketne i za paletizirane pošiljke prilagođena je svakom korisniku. U nastavku možete provjerite koje vam sve usluge nude Overseas Express i UPS.

Pregledajte cjelokupnu ponudu usluga:

Dostava ekspresnih paketnih pošiljaka i paletiziranih pošiljaka u domaćem prometu

UPS usluge dostave ekspresnih paketnih pošiljaka

Usluge carinskog zastupanja

 

 

 

Usluge u domaćem prometu

Usluge Dostava paketa Dostava paleta
Dostava do kraja radnog dana + +
Dostava do 8:30 + -
Dostava do 10:30 + -
Dostava subotom + +
Dostava s pouzećem (otkupninom) + +
Dostava s povratom ovjerenog dokumenta + +
Dodatno osiguranje pošiljke + +
Email obavijest + +
SMS obavijesti + +

Rokovi dostave u domaćem prometu

Ekspresne paketne pošiljke se dostavljaju u roku od 1 radnog dana u cijeloj Hrvatskoj, osim u onim mjestima u kojima postoji poseban raspored dostave.

Paletizirane pošiljke se dostavljaju u roku 1-2 radna dana u cijeloj Hrvatskoj, osim u onim mjestima u kojima postoji poseban raspored dostave.

Važno! Dostava paketa i paleta nije moguća na svim otocima. Možete provjeriti koja su to mjesta.

Dopunske usluge u domaćem prometu

 

Dostava s pouzećem (otkupninom)

Primatelj plaća dostavljaču Overseas Express pouzeće koje navedete na paketu. Kako biste koristili ovu uslugu, morate se registrirati u Internet Shipping.

Doplata za ovu uslugu iznosi 5,60 + PDV (7,00 kn) fiksno, odnosno bez obzira na iznos pouzeća (otkupnine) na cijenu navedenu u cjeniku za paketne pošiljke i cjeniku za paletizirane pošiljke.

Dostava idući radni dan do 8:30 i 10:30 

Uključuje isporuku idući radni dan najkasnije do 8:30 sati ili 10:30 sati od preuzimanja. Bilo koja od ove dvije usluge može se kombinirati s bilo kojom drugom uslugom.

Doplata za dostavu do 8:30 iznosi 50%, a za dostavu do 10:30 iznosi 30% na osnovnu cijenu navedenu u cjeniku za paketne pošiljke.

Važno! Dostava do 8:30 i dostava 10:30 dosutpne su samo u određena mjesta u Hrvatskoj. Možete provjeriti koja su to mjesta u rasporedu vožnje. Dostava do 8:30 i do 10:30 nije moguća za paletizirane pošiljke.

Dostava subotom

Za pakete koje predate dostavljaču u petak, možete zatražiti dostavu subotom, a nadoplata za ovu uslugu iznosi 50% na osnovnu cijenu navedenu u cjeniku za paketne pošiljke i cjeniku za paletizirane pošiljke.

Važno! Dostava subotom dostupna je samo u određena mjesta u Hrvatskoj. Možete provjeriti koja su to mjesta u rasporedu vožnje.

Dostava s povratom ovjerenog dokumenta

Koristite ovu uslugu ukoliko uz paket želite dodati dokument kojeg prilikom isporuke pošiljke primatelj treba potpisati, a kojeg Vam Overseas Express vraća na adresu s koje ste poslali paket. Kako biste koristili ovu uslugu, morate se registrirati u Internet Shipping.

Doplata za ovu uslugu iznosi 12,00 kuna + PDV (15,00 kuna) na cijenu dostave navedenu u cjeniku za paketne pošiljke i cjeniku za paletizirane pošiljke..

 

Email obavijest

Koristite ovu uslugu ukoliko želite obavijestiti Vašeg primatelja o prispijeću pošiljke putem email-a. Označite ovu uslugu u Internet Shipping aplikaciji prilikom kreiranja pošiljke i pružite Vašem primatelju informaciju o datumu i adresi dostave te mogućnost odgode isporuke ili izmjene adrese putem linka iz iste obavijesti.

Usluga email obavijesti je nenaplatna.


 

SMS obavijest

Koristite ovu uslugu ukoliko želite obavijestiti Vašeg primatelja o prispijeću pošiljke SMS-om. Označite SMS uslugu u Internet Shipping aplikaciji prilikom kreiranja pošiljke i pružite Vašem primatelju informaciju o datumu dostave te mogućnost odgode isporuke putem SMS-a.

Doplata za ovu uslugu iznosi 2,00 kn + PDV po pošiljci te uključuje do 4 poslana najavna SMS-a.

 

Usluge u međunarodnom prometu

 

UPS dostavlja pošiljke u preko 200 zemalja diljem svijeta.

Odaberite uslugu koja Vam najviše odgovara i osigurajte pravovremenu dostavu.

Usluga Rok dostave
UPS Express Plus do 9:00 h
UPS Express do 12:00 h
UPS Express Saver do kraja radnog vremena
UPS Standard na dan određena dostava diljem Europe
UPS Expedited na dan određena dostava van Europe

UPS Express i UPS Express Saver usluge dostupne su u uvozu i izvozu. UPS Express Plus usluga dostupna je samo za izvozne pošiljke. Kontaktirajte našu Službu za korisnike i doznajte tranzitna vremena i koje države podržavaju pojedinu uslugu.

UPS cjenik možete preuzeti ovdje.

 

Dodatne usluge u međunarodnom prometu


Dokaz o isporuci (Proof of Delivery - POD)

Usluga dostave dokaza o isporuci kreirana je za klijente bez pristupa internetu. UPS će na Vaš zahtjev poslati dokaz o isporuci telefaksom ili poštom. Naknada za ovu uslugu iznosi 4,50 EUR po poslanoj potvrdi isporuke.

Naplata za prijavljenu vrijednost

Uz nadoplatu od svega 1% od naznačene vrijednosti robe na tovarnom listu povećajte odgovornost UPS-a za dokazanu štetu ili gubitak pošiljke. Najveća prijavljena vrijednost pojedinog paketa može biti 50,000 USD. Minimalni iznos nadoplate iznosi 4,50 EUR.

Usluga dostave subotom

Za hitne pošiljke UPS nudi i pogodnost dostave subotom. Nadoplata za ovu uslugu iznosi 49,00 EUR po pošiljci, a dostupnost usluge možete provjeriti u našoj Službi za korisnike.

Isplata pristojbe

Skratite vrijeme potrebno za carinjenje pošiljke i iskoristite mogućnost da UPS u ime uplatitelja unaprijed plati carinu, poreze i druge državne pristojbe. Nadoplata za ovu uslugu stoji 2% od uplaćenog iznosa, a minimalno 12,50 EUR.

UPS Returns Plus (UPS povrat plus)

Omogućuje Vam da zatražite preuzimanje kako si se vaša pošiljka brzo vratila.

  • UPS 1 Attempt Returns Plus (1 pokušaj s povratnom naljepnicom)

UPS će pokušati preuzeti paket koji se vraća. Ako ne uspije preuzeti paket, naš vozač će ostaviti naljepnicu za vašeg klijenta. Klijent će staviti naljepnicu na paket i odnijeti ga na lokaciju UPS-a ili nazvati UPS za preuzimanje. Nadoplata za ovu uslugu iznosi 4,50 EUR po paketu.

  • UPS 3 Attempts Returns Plus (3 pokušaja s povratnom naljepnicom)

UPS vozač će tri puta pokušati preuzeti vaš paket tri radna dana za redom. Ako do trećeg pokušaja vozač nije uspio preuzeti pošiljku, naljepnica će biti vraćena u UPS. Nadoplata za ovu uslugu iznosi 6,00 EUR po paketu.

Dostpunost usluge UPS returns Plus provjerite u našoj Službi za korisnike.

UPS Returns (UPS povrat)

  • Ispis i slanje UPS naljepnice za povrat

UPS ispisuje i šalje vašem klijentu naljepnicu za povrat. Vaš klijent dogovara preuzimanje s UPS-om u željenom terminu. Cijena ove dodatne usluge iznosi 3,25 EUR po paketu.

  • UPS ispisane naljepnice za povrat

Bez dodatne nadoplate ova usluga omogućuje Vam ispis naljepnice za povrat koju možete staviti u paket koji šaljete Vašem primatelju ili ju možete poslati odvojeno nakon slanja pošiljke. Vaš klijent dogovara preuzimanje s UPS-om u željenom terminu.

  • UPS elektronske naljepnice za povrat

Omogućuje vam slanje naljepnice za povrat na email klijenta koji može ispisati povratnu naljepnicu i račun te dogovoriti preuzimanje paketa s UPS-om. Cijena ove dodatne usluge iznosi 1,10 EUR po paketu.

Raspitajte se o dostpunosti usluge UPS returns u našoj Službi za korisnike.

UPS Import Control (UPS kontrola uvoza)

  • Štampanje naljepnice

Bez dodatne nadoplate, preuzmite kontrolu nad uvoznim pošiljkama i izbjegnite mogućnost da pošiljatelj odabere pogrešnu uslugu ili izradi netočan račun. Sami napravite prijevoznicu za slanje, komecijalni ili proforma račun.

  • Elektronička naljepnica

Izradite naljepnice za slanje i račune za robu, a sve se to može jednostavno poslati emailom vašem pošiljatelju. Nadoplata za ovu uslugu iznosi 1,10 EUR po paketu.

  • Ispis i slanje naljepnice

Uz nadoplatu od samo 3,25 EUR po paketu UPS će napraviti i poslati prijevoznicu za slanje i račun za robu vašem izvozniku.

  • 1 pokušaj preuzimanja UPS-a

Pošaljite prijevoznice i račune za robu UPS-u, nakon čega ćemo jednom pokušati preuzeti paket. Ako ne uspijemo preuzeti paket, vozač će ostaviti dokumente za vašeg izvoznika koji se može naknadno dogovoriti za preuzimanje pošiljke i prateće dokumentacije. Nadoplata za ovu uslugu iznosi 4,50 EUR po paketu.

  • 3 pokušaja preuzimanja UPS-a

Pošaljite prijevoznicu i račun za UPS-u, nakon čega ćemo tri puta pokušati preuzeti paket. Ako ne uspijemo preuzeti paket paket, dokumenti će biti vraćeni u UPS. Nadoplata za ovu uslugu iznosi 6,00 EUR po paketu.

Dostupnost usluge UPS Import Control provjerite u našoj Službi za korisnike.

  

Carinsko posredovanje

Overseas Express nudi usluge carinskog posredovanja za svoje korisnike. Detalje pogledajte ovdje.